VetPlan katt

VetPlan er utviklet for at din katt skal ha det godt. Innholdet er satt sammen av våre veterinærer for å forebygge sykdom og lidelser, men også for å kunne oppdage disse i et tidlig stadium. VetPlan Senior inneholder de blodprøvene som anbefales årlig for katter over 7 år. Snakk med personalet på klinikken om hvilken plan som passer best for din katt.

Oversikt over VetPlan katt og tjenestene som er inkludert: 

Tjenester VetPlan basis Ord. pris VetPlan senior Ord. pris
Helsekontroll med vaksinering

Tannkontroll

Konsultasjon*

Generell blodprøve

Blodprøve stoffskifte**

Blodprøve SDMA***

Urinprøve

Resepter****

Totalt

1

1

1

1

Ubegrenset

179 kr/mnd

651,-

325,-

820,-

756,-

220,-

2772,-

1

1

1

1

1

1

1

Ubegrenset

299 kr/mnd

651,-

325,-

820,-

1313,-

469,-

400,-

756,-

220,-

4954,-

* Våre konsultasjoner er på 20 minutter for å ha bedre tid til din katt.
** Blodprøve stoffskifte måler stoffskiftehormonet TT4 og utføres sammen med generell blodprøve.
*** Blodprøve SDMA er en egen test for tidlig å oppdage nyreproblemer og utføres sammen med generell blodprøve.
**** Pris er regnet ut fra et snitt på to resepter i året.

Som VetPlan-kunde får du dessuten:

  • 10 % rabatt på kastrering/sterilisering
  • Eksklusiv bonusordning på fôr fra Hill’s og Specific
  • 50 % rabatt på våre kurs
  • Gratis vektkontroll og ernæringsrådgivning
  • 10 % rabatt på profesjonell tannbehandling
  • 10 % rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige
  • 10 % rabatt på Everclean kattesand

VetPlan Senior-kunder får også:

  • Ytterligere 5 % rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige (totalt 15 % rabatt)

VetPlan Basis
179 kr
per måned.
Spar minst
624 kr per år.

VetPlan Senior
299 kr
per måned.
Spar minst
1366 kr per år.

Beskrivelse av tjenestene i VetPlan

Helsekontroll og konsultasjon

Ved en helsekontroll gjør veterinæren en klinisk undersøkelse av øyne, ører, tenner og munnhule, slimhinner, knokler og ledd, klør, kjønnsorganer, hud, pels, hjerte og lunger. Små helseproblemer kan utvikle seg til alvorlige sykdommer hvis de ikke behandles, og prognosene er bedre jo fortere man griper inn. Å oppdage tegnene tidlig kan redde liv! Årlig helsekontroll er inkludert i VetPlan. Ved mistanke om at katten er syk, kan det være behov for ytterligere undersøkelser og prøver for å diagnostisere og behandle. VetPlan inkluderer en konsultasjon. Denne kan brukes til videre utredning eller som første innledende undersøkelse hvis det er mistanke om at det er noe galt med katten din*.

Vaksinasjon

Vaksiner forebygger sykdom. Kun friske dyr bør vaksineres, så før vaksinen settes foretar dyrlegen en helsekontroll. I Norge vaksinerer vi mot katteinfluensa og kattepest.

Blodprøve

En blodprøve gir informasjon om status på indre organer, om blodprosent, samt om det er en infeksjon i kroppen. Begynnende organsvikt kan ses på en blodprøve lenge før katten utvikler kliniske tegn som er åpenbare for deg som eier. Tidlig diagnose og igangsetting av behandling gir bedre prognose. En av tre katter utvikler nyresykdom i løpet av livet. Spesielt eldre dyr er utsatt, så vi anbefaler alle med katter over 7 år å velge VetPlan Senior der blodprøven er inkludert.

Urinprøve

Urinen sjekkes for funn av blod, proteiner, sukker eller krystaller som kan avsløre sykdommer som diabetes, nyresvikt, infeksjon mm. Urinprøven viser tegnene til sykdom lenge før du som eier ser symptomer på katten, og dermed kan behandling settes inn raskere. I VetPlan er det inkludert en urinprøve.

Tannkontroll

Mange katter lider av tannproblemer uten at eier merker dette. Regelmessige tannkontroller gjør at vi kan avdekke problemer tidlig, slik at man kan sette inn tiltak. I VetPlan har vi inkludert en tannkontroll. Dette er for å sikre optimal oppfølging av din katt. Hvis det avdekkes behov for ytterligere undersøkelser (f. eks. røntgen) eller behandling, vil du kunne avtale en videre behandlingsplan med din veterinær. Disse undersøkelsene og behandlingene er ikke inkludert i VetPlan, men det tilbys 10% rabatt på tannrens.

I tillegg får VetPlan-kunder gratis resepter, samt vekt- og fôringsveiledning. Sammen tar vi ansvar for helsen for din katt, og gir den de beste forutsetninger for et langt og sunt liv.

*konsultasjon utover 20 minutter, videre undersøkelser som f. eks. bakteriedyrkning, røntgen og andre typer blodprøver er ikke inkludert.

Trenger man en vanlig dyreforsikring også?

VetPlan inkluderer tjenester som skal være med på å legge til rette for god helse. VetPlan er imidlertid ingen forsikring, og dekker ikke utgifter ved sykdom og ulykker. Vi anbefaler alltid å tegne en dyreforsikring som dekker uforutsette hendelser, uansett om du velger VetPlan eller ikke.

Som VetPlan kunde får du god rabatt på dyreforsikring hos Gjensidige.