Massasje

Gi hunden din økt livskvalitet med Massasje!

Hundene er eksperter på å skjule smerte, det er et overlevelsesinstinkt de har. Det kan derfor være vanskelig for en hundeeier å oppdage at hunden går og har vondt. Først når smerten har blitt «uutholdelig» viser hunden tegn på at den har en skade eller en spenning.

Kan alle hunder få massasje?

Både store og små hunder kan og bør få hjelp til et bedre hundeliv.

Hunden kan behandles på bord eller på gulv, stående eller liggende alt etter skadeomfang, spenningsgrad og behov. De fleste hunder klarer å slappe av etter et par behandlinger.

Gode grunner for massasje

Massasjens oppgave er å øke sirkulasjonen i både blodbaner og lymfesystem. Massasje vil ha god effekt på mange områder:

– Rehabilitering

– Forebygge skade

– Smertelindrende effekt

– Maksimal yteevne i krevende bruksperioder

– Styrker immunforsvaret

– Avstressende for urolige og/eller nervøse hunder

– Forkalkninger og stivheter hos eldre hunder

Har alder noe å si?

Massasje er godt for hunder i alle aldre.

En valp som har voksesmerter kan oppnå lindring med massasje. Med riktig håndtering/forsiktig massasje av valpen oppnår du en rolig valp og den lærer å slappe av.

Eldre og/eller stive hunder nyter ofte godt av massasjen. Økt blodgjennomstrømning gir bedre bevegelighet, lindrer betennelser og gir mindre smerte.

Massasjen inneholder?

Behandlingen og behandlingsintervallet tilpasses individuelt.

Ved første behandlingstime gjøres en grundig undersøkelse av hele hunden, for å kartlegge spenninger, og eventuelle skader i muskulatur og skjelett. Utfra resultatet av denne undersøkelsen, planlegges massasjen.

Noen hunder trenger månedlige behandlinger, men andre kanskje trenger behandling en til to ganger i året.

I noen tilfeller vil du få noen øvelser du kan gjøre hjemme, som kan øke oppholdet mellom hver behandling, og hjelpe hunden din til å bli raskere frisk.

En massasje varierer i tid, fra 15 – 45 min.

Trine Jensen ble utdannet diplomert hundemassør ved Axelson’s Bodywork School i 2003. Trine er hos oss på torsdager for å ta imot massasjekunder.

Akupunktur + massasje

Ofte kan massasje og akupunktur i kombinasjon gi et veldig godt resultat. Veterinær Henriette Brewer ved klinikken vår, er akupunktør. Hvis det er hensiktsmessig for din hund, vil Trine og Henriette sammen lage et behandlingsopplegg med både akupunktur og massasje skreddersydd for din hund.