Akupunktur

Akupunktur blir brukt til å lindre smerte og også som behandling av visse sykdomstilstander.  Muskel- og leddsmerter, smerter grunnet overbelastning og smerter etter operasjoner er eksempler på tilstander der akupunktur er et godt verktøy.

Akupunktur betyr «å sette nåler i punkter». Klassisk akupunktur har røtter i tradisjonell kinesisk medisin. Nøyaktig hvorfor og hvordan akupunktur virker, er forskningen foreløpig ikke helt klar på, men man vet at akupunktur løsner opp spenninger i bindevevet og muskulaturen.

Sterile akupunkturnåler settes i bestemte punkter eller steder på kroppen utfra hvilken tilstand som skal behandles. Nålene trigger kroppen til å frigjøre endorfiner, som er kroppens egen smertestillende. Det bidrar til å minske smerte. Akupunktur kan ha en meget avslappende effekt på muskulaturen, og blodsirkulasjonen øker der nålene blir plassert.

Behandlingen tolleres som regel godt av dyrene. Behandlingstiden er oftest 20-30 minutter. Det er oftest nødvendig å gjenta behandlingen flere ganger, men som regel ser man bedring allerede etter en behandling.

Ofte bruker vi akupunktur i kombinasjon med annen behandling som massasje eller annen medisinsk behandling.

Etter akupunkturbehandlingen kan hunden bli trøtt og tørst.