Tannsykdom er den vanligste sykdommen hos hund og katt. I en stor studie i USA  fant de at 78% av alle hunder og 68% av alle katter over 3 år har en eller annen form for tannsykdom.  Det er veldig høye tall. Tilstanden her i Norge, er nok ikke veldig mye bedre.

Hunder og katter er i tillegg veldig flinke på å skjule smerter, så det er vanskelig å oppdage at de har vondt. Konsekvensene kan bli alvorlige hvis man ikke oppdager tannsykdom tidlig. De kan få omfattende betennelser og til og med  brudd i kjevebeinet, hjerteproblemer, og de kan i verstefall dø.

I løpet av dette kurset vil du få all kunnskap du trenger for å både kunne forebygge og identifisere tannsykdom og andre tannproblemer på et tidlig stadie, og du får viktige verktøy for å forebygge tannsykdom.

I løpet av dette kveldskurset, vil vi gå igjennom følgende:

 • Litt anatomi
 • Melketenner og bittfeil
 • Manglende tenner
 • Emaljeskader og tannfrakturer
 • Tannstein og sykdom i tannkjøttet
 • Rotresorpsjon hos katt
 • Forebygging av tannsykdom
 • Tannsteinfjerning og tannpuss

På grunn av stor etterspørsel, arrangerer vi 4 kurs i år:

 • Tirsdag 6. mars
 • Tirsdag 5. juni
 • Tirsdag 11. september
 • Tirsdag 20. november

Alle kurs er fra klokken 18 – ca 20.30, og holdes i Larvik smådyrklinikk sine lokaler. Det blir lett servering i pausen.

Som kursdeltaker får du på kurskvelden 50% rabatt på tannforet til Hills, t/d. 

DISSE KURSENE HAR ALLEREDE VÆRT – hvis du er interessert i at vi skal sette opp flere kurs, så send oss gjerne en epost eller pm på Facebook 🙂

 

Kursholder er dyrlege Jeanette Kristin Gulliksen, DVM

Jeanette er utdannet dyrlege ved University of Veterinary Medicine i Kosice, Slovakia. Fra hun var ferdig utdannet i 2008, og frem til i dag, har hun jobbet på smådyrklinikk. Hun er lidenskapelig opptatt av tannhelse, og har videreutdannet seg innen feltet over flere år  med diverse tannkurs i regi av European School of Advanced Veterinary Studies (ESAVS).