top of page
En kvinnelig veterinær ser på en røngtenmaskin.
Larvik smådyrklinikk logo

Behandlingstilbud

Poliklinikk

Vi har alltid mulighet for å ta imot pasienter i åpningstiden vår. Det beste er om du ringer på forhånd for å bestille time. Du kan selvfølgelig også komme innom hvis du ønsker det. Da kan det hende du må vente litt, men vi hjelpe deg så fort vi kan!

Kirurgi

Vi utfører det meste av bløtvevskirurgi. Vi har to dyktige kirurger på huset: 
Elisabeth Eikenes har jobbet i mange år som kirurg ved blant annet Blå Stjärnans Dyrehospital i Göteborg. Dyrlege Jeaentte K. Gulliksen har også god kompetanse 
og stor interesse innen kirurgi.

Eksempler på operasjoner vi utfører:

  • Kastrering av hund, katt, kanin, marsvin, ilder

  • Sterilisering av hund, katt, kanin, ilder

  • Ovariehysterektomi ved livmorbetennelse

  • Keisersnitt

  • Jursvulster

  • Fjerne milt

  • Fremmedlegeme mage/tarm

  • Urinsteinoperasjon

  • Penisamputasjon katt

  • Entropion/ektropion

  • Cherrie eye

  • Fjerne øye

  • Amputasjon av hale og tær.

  • Fjerne analkjertler
     

Er spesielle operasjoner vi ikke utfører selv, sørger vi alltid for å gjøre undersøke hvor dyret ditt kan få den beste behandlingen og henviser til dyktige kolleger med rette kompetansen!

Vi har drevne dyrepleiere som begge har videreutdanning på anestesi, så du kan være sikker på at dyret ditt er i de beste hender.

Indremedisin

Det kan være en utfordring å finne ut av hvorfor kjæledyret ditt er sykt. For å få stilt riktig diagnose, kreves det forskjellige prøver og undersøkelser. Det kan være blodprøver, urinprøver, biopsier, dyrkningsprøver eller undersøkelse med røntgen og/eller ultralyd.  Eksempler på indremedisinske problemer er diabetes, nyresvikt og forskjellige hormonforstyrrelser. Vi gjør grundige indremedisinske utredninger her på klinikken, og gir oss ikke før vi har stilt riktig diagnose!

ID-Merking

En liten chip på størrelse med et riskorn settes inn under huden med en nål. Chipen kan leses av med en avleser som alle veterinærer, politi og bilredningstjenestene har. Det gjør det enkelt å finne fram til eier av bortkomne og eventuelt skadede hunder og katter. Vi anbefaler alle på det sterkeste å merke dyret sitt!

Hvis du skal reise til utlandet med hunden eller katten din, må den være ID-merket. For å lese mer om å reise med hund, klikk her.

Pass

Hvis du skal reise til utlandet med hunden eller katten din, må den ha pass. Vi skriver ut kjæledyrpass hos oss.

Oppstalling

Vi har mulighet for å ha inneliggende pasienter til behandling innenfor klinikkens åpningstider. Vi har separate oppstallingsrom for hunder og katter.

Tannbehandling

Tannbehandling er et stort satsningsområde hos oss. Vi ser så mange dyr som sliter med tannproblemer uten at de viser symptomer. Dyrlege Elisabeth Eikenes og Dyrlege Jeanette K. Gulliksen har begge tatt forskjellige kurs og videreutdanning innen tannbehandling gjennom ESAVS (European School of Advanced Veterinary Studies).

Vi utfører det meste av tannbehandling på klinikken, som tannsteinfjerning og polering av tennene, utredning av sykdom i munnhulen,  kroneamputasjoner og tanntrekk. Vi har også mulighet til å regulere noen bittfeil.

Vi utfører tannbehandling på kaniner, gnagere, hund og katt.

Tannrøntgen

Tannrøntgen er helt nødvendig for å kunne utrede for sykdom og skade på tenner i munnhulen.

Røntgen

Røntgenapparatet er er veldig viktig verktøy i diagnostikk. Her man man oppdage alt fra beinbrudd til forstørrede organer, fremmedlegeme, urinstein og mye, mye mer. Vi tar også HD/AD bilder.

Vi har digitalt røntgen, som gjør at bildene vi fremkaller kommer rett opp på en dataskjerm.

Ultralyd

Ultralyd er et viktig verktøy i diagnostikk. Dette lar oss se organene på en annen måte enn røntgen. Vi bruker det til å se på lever, galleblære, urinblære, nyrer, livmor og prostata. Livmorbetennelse kan oftest diagnostiseres ved hjelp av ultralyd.

Vi bruker også ultralyden til drektighetsdiagnostikk.

Laboratorium

Klinikken har nytt in-house laboratorie med det beste utstyret som fins på markedet til å analysere blodprøver og urinprøver.  Vi tar også mulighet til å undersøke avføringsprøver for parasitter, celleprøver og noen dyrkningsprøver for sopp og bakterier på klinikken.

De prøvene vi ikke kan analyserer selv, sender vi avgårde til et stort laboratorie i Tyskland. De fleste prøvene får vi svaret på allerede dagen etter, men noen prøver tar lengre tid å analysere.

Patellastatus (Kneleddsattest)

Patellaluksasjon er en tilstand hvor kneskålen (patella) sklir ut av sin faste plass på lårbeinet. Lidelsen forekommer hos en del raser, og mange raser har i sin avlsanbefaling at avlshunder undersøkes for patellaluksasjon før de brukes i avl.

Kun veterinærer som har avtale med NKK om å skrive patellaattester kan utføre undersøkelsen for innleggelse av resultatet i DogWeb. Hos oss er dyrlegene Elisabeth Eikenes og Jeanette Kristin Gulliksen autorisert til å attestere patellaattester.

Eier må ha med seg ferdig utfylt skjema fra NKK for å få utstedt attest hos veterinærer.

Vaksinering

Vaksinering av dyret ditt er viktig, både for å unngå at din hund eller katt blir syk, men også for å bidra til lav forekomst av forskjellige sykdommer her til lands.

Kattepest rammer katter i alle aldre, forekommer jevnlig i Larviksområdet og er en virussykdom med høy dødelighet. Katter bør vaksineres mot kattepest hvert 3 år. Vi tar alltid en grundig helseundersøkelse av hunden eller katten din før vi setter vaksinen.

Markkur

Både valper og kattunger bør behandles mot innvollsorm ved 3, 6,  9 og 12 leveuke. Vi anbefaler også at hunder får ormekur når de er 6 mnd og når de er ett år. Etter dette behandler man hvis de har symptomer på innvollsorm.

Katter bør behandles mot innvollsorm 4 ganger i året.

Innkalling

Vi kan sende ut innkallinger på sms til blant annet helsekontroll og vaksine, til tannbehandling, løpetidssprøyter, kjemisk kastrering, regelmessig kloklipp og ormekur hver 28 dag for de som reiser regelmessig med hunden.
 

Dette gjør det enklere for deg som kunde å huske på jevnlig oppfølging av dyret ditt når det gjelder nødvendig behandling. Du kan også velge å reservere deg mot innkallinger. Dette må du bare gi beskjed om.

Pels-stell og kloklipp

Vi klipper klør, og gjør enkelt pels-stell på klinikken.
 

Vi er ikke hunde- eller kattefrisører, så det blir ingen utstillings-klipp, men vi gjør det vi kan for at klippen skal bli så fin som mulig. Dette er et alternativ der det er nødvendig å gi hunden eller katten litt å sove på for å få gjort nødvendig pels-stell.

Kostholdsveiledning

Begynner din firbente å bli litt rund på midten? Er du usikker på om han eller hun får riktig mat? Nok mat? For mye mat? Er du usikker på hva den burde få og ikke? Snakk med oss. Vi kan hjelpe deg!
 

Vi kan også lage en vektreduksjonsplan for din firbente, og følge dere opp i prosessen.

Den siste turen til dyrlegen

Den dagen kommer før eller siden. Den dagen man må gi slipp. Det er den verste dagen i en dyreeiers liv. Vi gjør det vi kan for at både du og dyret ditt skal få en fin avslutning. Vi setter av god tid, slik at vi kan være der ved behov. Vi prøver alltid å gjøre det litt ekstra fint med levende lys og en god madrass til dyret mm. (Du kan også ta med det du ønsker hjemmefra også). Du kan bli så lenge du ønsker.
 

Vi gjør også hjemmebesøk hvis dere foretrekker det.

Først setter vi en sprøyte under huden i nakken med et narkosemiddel slik at den faller i veldig dyp søvn (narkose). Når den da har sovnet godt, gir vi en overdose med et annet narkosemiddel slik at den sovner inn. Det går veldig rolig og fint for seg, og dyret kjenner ingenting.

Etter avlivingen, blir dyret kremert. Du kan da velge om du ønsker å få asken tilbake eller ikke.

Hvis man ønsker å få asken tilbake, blir dyret separatkremert. Det fins et stort utvalg av urner, steiner, askesmykker mm på hjemmesidene til Smådyrkrematoriet som vi kan bestille for deg.

Vi gir deg beskjed når vi har fått asken tilbake til oss slik at du kan komme å hente den. Det pleier å ta ca 6 uker.

bottom of page